Je route

Met de auto naar onze hemen

A19 naar Ieper tot einde, provinciebaan N38 richting Poperinge, afslaan naar links richting Westouter. Neem de vijfde straat rechts (er staat een wegwijzer naar Westouter) tot aan de kerk . Recht voor de kerk naar links bord Westouter volgen en dan verder de gele aanwijzingsborden volgen tot aan onze KSA-hemen.

De KSA-hemen liggen in de dorpskern, bij de jeugdverblijven is enkel parkeerplaats voor de begeleiding en koksploeg voorzien. De Schomminkelstraat is smal en dus niet voorzien voor veel verkeer. Organiseer een vlot verloop van het afzetten en ophalen van je groep, wij hebben daartoe een handige infofiche voor jullie klaar.

Dsc00040

Met je groep naar de Westhoek? Waarom niet met trein & bus?

De Westhoek heeft heel wat troeven, ook voor een heerlijk verblijf met jouw groep. Als jeugdverblijf hebben wij ook oog voor het vervoer van de groepen die tot bij ons komen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om iedereen met de auto tot hier te laten komen. Maar laat het plezier van de vakantie met je hele groep al van bij het vertrek starten. Waarom dan geen treinreis tot het station van Ieper of Poperinge in combinatie met een bus die voor je klaar staat?

Met de trein is het altijd een beetje reizen, dat is leuk en ook best betaalbaar. We helpen je graag verder.
  

Eenvoudig plannen

Je treinreis kun je heel eenvoudig plannen van bij het station in je buurt. Dat doe je via www.nmbs.be. Spreek daar samen af, plan het moment van afspraak ruim voor het vertrek van de trein. Kies de interessantste bestemming nabij ons jeugdverblijf, het station van Ieper of Poperinge.
  

Aan een interessante prijs

Alle info over soorten vervoersbewijzen is te vinden op deze pagina (en ook meestal meteen online aan te kopen). We helpen je toch even verder. Je kunt als groep (vanaf 15 personen) gebruik maken van het voordeligste tarief én gereserveerde plaatsen op de trein. Meer info betreft groepsreizen kun je op deze webplek terugvinden. 

Maar er zijn ook andere mogelijkheden om de kostprijs van je treinreis binnen de perken te houden:

  • Kinderen tot 12 jaar reizen gratis in 1ste en 2de klas wanneer ze begeleid worden door een reiziger van 12 jaar of ouder (maximaal 4 kinderen per begeleider).
  • Ben je jonger dan 26? Voor € 6,60 koop je een Go Pass 1 en reis je met de trein in heel België. Reis naar alle bestemmingen in België voor € 6,60 voor een enkele reis in 2de klas.
  • Ben je jonger dan 26 jaar? Dan reis je met de Go Pass 10 goedkoop in heel België samen met je vrienden (die ook jonger dan 26 zijn). Je betaalt slechts € 55 voor 10 ritten (€ 53 via app nmbs), en je Go Pass 10 is 1 jaar geldig. Opgelet! De Go Pass 10 mag niet gebruikt worden ter vervanging van het Groepstarief (vanaf 15 personen).

Combineer je treinreis met een busrit van nmbs of via een andere busfirma.
Hier kun je alvast extra info terugvinden betreft combinatie trein en bus via nmbs.

Flexbus
Met een flexbus kan je, mits te reserveren, ook met een groep op stap. Via de Hoppinapp boek je voor maximaal 8 personen.

Wil je voor een grotere groep reserveren?
Neem dan contact op met de Hoppincentrale, (0800 12 2 12) daar kan je boeken tot maximaal 18 personen.
Let wel: dat lukt alleen als er voldoende beschikbare plaatsen of flexbussen zijn. Dus vraag tijdig na.

Nog vragen? Mail of bel ons jeugdverblijf en we helpen je graag verder!